top of page

Допомога Херсонщині

😍 «Раніше бачили такий тільки на фотографіях і могли про нього тільки мріяти» – кажуть нам рятувальники, оглядаючи моторний човен, який ми доставили до Херсону в суботу.

За ці дні після підриву ГЕС на Каховському водосховищі цим відважним людям вдалося евакуювати з затоплених районів, врятувавши їх від вірної загибелі, кілька тисяч людей. Майже щодня росіяни цілеспрямовано обстрілювали рятувальників під час пошукових і евакуаційних операцій, але порятунок не припинявся, бо рятували своїх людей – звичайних херсонців, своїх сусідів, тих, з ким вчились у школі або тих, хто вчив у школі самих рятувальників, просто знайомих і добрих друзів.

Нам знадобилося дві вантажівки та два мікроавтобуси, щоб привезти всю допомогу, яку ми разом з вами зібрали для рятувальників Херсону. Зараз в місті працюють рятувальні підрозділи з усієї України, сотні рятувальників допомагають ліквідовувати наслідки затоплення міста. То ж наша з вами допомога стане в пригоді та вже від сьогодні передане обладнання залучається рятувальниками для виконання завдань.

Масштаби біди, повʼязані з великою водою, на Херсонщині, на жаль, дуже великі. Попереду ще довгі дні та тижні ліквідації наслідків затоплення – обвали будівель у затоплених районах, відкачування води з низин, коли велика вода відступить, замулення величезних площ, якими буде неможливо пересуватися звичайним транспортом, міни та вибухівка, повалені дерева, уламки будівель, які знесло течією.

Маємо запас коштів, зібраних на потреби рятувальників Херсону, і плануємо невдовзі закупити ще партію спец.транспорту – човни, машини для пересування по трясовині. Вирішуємо разом з херсонськими рятувальниками, вас принагідно поінформуємо та як завжди відзвітуємо.

💙💛 Дякуємо всім добрим людям, які долучились. Ваша допомога – рятує! Ваша наснага допомагати дарує надію херсонцям, що все лихо мине, ми все подолаємо, вистоїмо і переможемо.

Окрема подяка тим, хто відгукнувся на наше звернення про допомогу Океан Ельзи / Okean Elzy, Святослав Вакарчук та Вікторія Хоменко за 150 тисяч гривень і за той імпульс, який дали для нашого збору на потреби Херсону. Мережа АЗК «WOG» за 300 тисяч гривень. Компанії Лівша за 20 додаткових мотопомп. KLO за гуманітарну допомогу та доставлення. TotalEnergies за моторні оливи та мастила. Компанія Екосфера за питну воду. Markus Foundation які долучились до нашої ініціативи та передали рятувального спорядження на мільйон гривень.

💕 Від вас попросимо поставити серденько до цього допису і нагадуємо, що в нас триває збір у додатку "Фора" за посиланням і ви можете перерахувати в додатку свій кешбек бонус на потреби херсонських рятувальників. 🔥💪

Долучайтеся та підтримуйте благодійні програми Ukrainian FireFighters Foundation:



bottom of page